Kedves Hallgató!

Leendő Vállalkozó!

 

Azzal, hogy megtekintetted weboldalunkat, már egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy sikeresen megvalósíthasd ötleted vagy csak kipróbáld magad csapatban egy “vállalkozói” kurzus keretében! 2017/2018 őszi félévben egy új kurzus indul a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán, amelyre bármely kar nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek!

 

A heti 1×90 perces kurzus során valós problémákon dolgoznak a hallgatók 4-6 fős csapatokban, akiket 1 fő szakember/vállalkozó, 1 fő gazdasági/marketing oktató és 1 fő vállalkozásfejlesztési szakirányon tanulmányokat folytató mesteres hallgató mentorál. A félév során az adott probléma gyakorlati kérdéseit kell megoldani és a félév végén szakmai közönség előtt prezentálni. A kurzus célja, hogy a félév során hallott vállalkozói előadások, valamint a csapatban kidolgozott vállalkozói ötletek (melyek érkezhetnek a hallgatók részéről vagy a vállalkozók részéről is) és a valós, gyakorlati problémákkal való megbirkózás által testközelből ismerjék meg a vállalkozói létet.

A kurzus időpontja: kedd 16:00-17:30

 

Miben más, mint a hasonló programok?

A szervezők korábban is vettek részt vállalkozói lét ösztönzését támogató programokon, azonban sok esetben problémát jelentett, hogy viszonylag kevés gyakorló szakembert sikerült bevonni a programba.

A szeptemberben induló programban közel 40 vállalkozó jelezte részvételi szándékát, akik…

… gyakorlati probléma definiálásával és/vagy
… mentorálással és/vagy
… előadással és/vagy
… nyeremény felajánlásával

járulnak hozzá a program sikeréhez. Emellett a Gazdaságtudományi Kar oktatói, valamint a vállalkozásfejlesztési mesterképzésen tanulmányokat folytató hallgatók tanácsadói tevékenysége biztosítja, hogy minél több szemszögből lehessen az adott gyakorlati problémát megoldani. A féléves programon való részvétel ingyenes a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára.

 

Milyen előfeltétel szükséges a kurzusra jelentkezéshez?

A kurzuson való részvételhez nem szükséges tanulmányi előfeltétel, az SZTE bármely karain (de nem a GTK-n) tanuló nappali tagozatos hallgatók számára “X”-es kurzusként felvehető, szabadon választható, 5 kredites kurzus. Felvétele ugyanúgy történik, mint bármely más szabadon választható (X-es kódú) kurzus felvétele az őszi kurzusfelvételi időszak során.

Mivel a kurzusra korlátozott létszámban tudjuk fogadni a jelentkezéseket, valamint célunk egy olyan szakmai műhelyet létrehozni a félév során, ahol nemcsak a vállalkozók és oktatók elkötelezett hívei a vállalkozói szellem növelésének, ezért az érdeklődő hallgatóknak előzetesen egy motivációs levelet kell készíteniük amelynek beküldési határideje 2017. szeptember 4.  A jelentkezéseket várjuk a pronay@kmcenter.szte.hu e-mail címen.

 

Gazdasági előismeretek nélkül is felvehetem a kurzust?

Természetesen IGEN, a kurzus kifejezetten azoknak a hallgatóknak szól, akik számára nincs lehetőség gazdasági képzésben részt venni, vagy csak nagyon kevés ismeretanyag tartozik a képzési programjukba. Mivel szinte minden területen lehet vállalkozni, ezért tartjuk fontosnak a különböző tudományterületek, kifejezetten nem gazdaságtudományi karok hallgatói számára a vállalkozói ismeretek oktatását.

 

További kérdés merült fel?

Várjuk kérdéseidet a pronay@kmcenter.szte.hu e-mail címen.

 

Kövesd Facebook oldalunkat!

Valósítsd meg Önmagad és vállalkozz! – Embedding Entrepreneurship Education (EEE)

 

Motivációs levél sablon letöltése

Motivációs levél sablon letöltése

A kitöltött motivációs levelet 2017. szeptember 4-ig kérjük elküldeni a pronay@kmcenter.szte.hu e-mail címre.

Download the Brochure

 

 

Tervezett témák és előadók

 

MILYEN A VÁLLALKOZÓI ÉLET, ÉS MILYEN NEM – TÉNYEK ÉS TÉVHITEK?

Mudri György

A Jumpstart Startup Stúdió szakmai vezetője, több startup projekt vezetője, alapítója, több sikeres tőkebevonási kört menedzselt le ezen projektek vezetése során, vállalkozási tevékenysége mellett közel 20 éve foglalkozik vállalkozási ismeretek oktatásával.

 

HOGYAN ÉS HONNAN TUDOK PÉNZT SZEREZNI AZ ÖTLETEMHEZ?

Kecsmár Attila

Vállalkozó, a közel 10 éves tapasztalata alatt 3 vállalkozást épített fel IT területen. Tanulmányait IT és gazdasági területen végezte. Az Antavo társalapítója, amely közel 20.000 vállalkozás számára nyújt szolgáltatást világszerte.

 

MILYEN PAPÍRMUNKA ÉS ADMINISZTRÁCIÓ KELL AHHOZ, HOGY ELINDÍTSAK EGY VÁLLALKOZÁST?

Dr. Deák István

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának docense, oktatott tárgyak: számvitel és adózás. A Doktor-Kontír Könyvelde Kft. alapító tulajdonosa.

 

HOGYAN LEHET KIS PÉNZBŐL HATÉKONY MARKETINGET FOLYTATNI?

Kecsmár Zsuzsa

Az Antavo egyik társalapítója, és operatív vezetője. Zsuzsa ezelőtt az Antavo marketing csapatát vezette évekig, előtte pedig rádiós szerkesztő-műsorvezetőként dolgozott.

 

HOGYAN TALÁLJAK ÉRTÉKES KOLLÉGÁKAT, MUNKATÁRSAKAT?

Dr. Kisznyér Péter István

Jogász-közgazdász, aki főállásban egy élelmiszer kiskereskedelemmel foglalkozó középvállalkozás vezetője, HR generalistája, pályázati felelőse. Mellékállásban két kisvállalkozás operatív vezetője és óraadó a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán.

 

HOGYAN VÁLLALKOZZAK TERMÉSZETTUDÓSKÉNT?

Dr. Mogyorósi Péter

Vállalkozó, az LC Innoconsult Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója. Jelentős, több mint 20 éves tapasztalattal
rendelkezik innováció menedzsment, valamint egyetemi és ipari együttműködések és technológia transzfer területen.

 

HOGYAN TERVEZZEK ÜZLETET? HOGYAN MODELLEZZEM AZ ÜZLETI ELKÉPZELÉSEMET?

Kovács Tibor

Az Innogrant akkreditált innováció-menedzsment tanácsadó cég alapítója és vezetője. 2015 óta az EASME-nál nyilvántartott üzleti coach. Több stratup cég mentorálásában szakértőként és tulajdonosként is részt vesz.