Az EEE projekt a Szegedi Tudományegyetemen valósul meg a Tudásmenedzsment Kutatóközpont koordinálásával. A Magyarország déli részén elhelyezkedő Szegedi Tudományegyetem vezető oktatási, tudományos, kutatási és innovációs központ, amely kulcsszerepet játszik a régió kulturális, társadalmi és gazdasági tevékenységeiben. A Szegedi Tudományegyetem 12 kara 47 nemzetközi nappali képzésű tanulmányi programot kínál, így szinte minden tudományos terület képviseltetve van az intézményben.

A Tudásmenedzsment Kutatóközpont 2013-ban jött létre azzal a céllal, hogy értéket teremtsen és szélesítse a tudományos elméletek körét a tudásmenedzsment terén a Szegedi Tudományegyetemen. A kutatók óriási tapasztalattal rendelkeznek különböző tudományterületeken, csakúgy, mint technológia menedzsment, marketing, jogi vonatkozások, szociológia, stb., amelyekben számos publikációt jelentettek meg. Az ismeretek ezen egyvelege lehetővé teszi a multidiszciplináris problémamegoldást és a különböző tudományterületek közötti lehetséges átfedések kutatási témákhoz történő beazonosítását.

A Tudásmenedzsment Kutatóközpont erőfeszítéseit a Gazdaságtudományi Kar támogatja – üzleti ökoszisztémát és infrastrukturális környezetet biztosítva a projekt számára.

University of Szeged, Faculty of Economics
Institute of Business Studies

6722 Szeged, Kálvária sgt. 1.
Fax: (+36-62) 544-499

Projektmenedzsment csoport

Norbert Buzás, Ph.D., MBA, a Tudásmenedzsment Kutatóközpont vezetője

Buzás Norbert Ph.D., MBA az Általános Orvostudományi Kar Egészségügyi Közgazdaságtan Tanszékének vezetője. Tudományos munkatársként kezdte pályáját a Szegedi Tudományegyetemen, a Bécsi Műszaki Egyetemen, a VUB Brüsszeli Egyetemen és a Palermói Egyetemen. Egy biotechnológiai cég szellemi tulajdon igazgatójaként dolgozott hat évig, illetve Magyarország legnagyobb privát találmányi menedzsment társaságának szakmai vezérigazgatója volt. Dr. Buzás 90 publikációt jegyez, köztük 20 könyvet és könyv fejezetet.

 

Szabolcs Prónay, Ph.D., adjunktus

Prónay Szabolcs Ph.D., a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán az Üzleti Tudományok Intézetének adjunktusa. A Kutatási Adminisztrációs és Technológia Transzfer Igazgatóságának korábbi marketing menedzsere. Marketing tanácsadóként dolgozik több üzletviteli és vezetési tanácsadó cégnél. Az egyetemi Innovációs Klub alapító tagja. Kutatási területei között szerepel a fogyasztói magatartás, tudásmenedzsment és a Science to Business (S2B) marketing.

 

Sándor Huszár, tudományos munkatárs

Huszár Sándor a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság korábbi marketing menedzsere. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán PhD hallgató. Mesterdiplomát szerzett nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon, valamint Dortmundban is tanult egy évig projektmenedzsment szakon. Kutatási területei: 1) K+F tevékenységek lehetséges üzleti hasznosítása; 2) A kutatók motivációi és elvárásai a technológia transzfer folyamatával kapcsolatban.