2006-ban a Halle-Wittenberg-i Martin Luther Egyetem társintézményeként alapítva, mely egyben a legnagyobb és legmeghatározóbb részvénytulajdonosa, a Univations GmbH és kilenc teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottja felelős az egyetem összes stratégiai vállalkozási és tudástranszfer tevékenységéért. A Univations munkatársai aktív támogatást kapnak a jelenleg Prof. Dr. Michael Bron (Martin Luther Egyetem rektorhelyettese), Prof. Dr. Claudia Becker (Statisztikai és Ökonometriai Intézet) és Prof. Dr. Dr. h.c. Reinhard Neubert (Gyógyszerészeti Intézet igazgatója) által képviselt tudományos testülettől.

A vállalkozásoktatásban már jelen lévő megközelítésekre építve, a Univations vállalkozói készségekről szóló kurzusokat, szemináriumokat és tartalmakat hoz létre, melyek ezután a hagyományos oktatási programok részeivé válnak kötelező tantárgyak formájában a különböző tanszékeken. Jelenleg tervezés alatt áll egy részidős mesterképzési program. A Univations kutatásfejlesztő és annak eredményeit piacosító tevékenységére példa a Univations által szervezett Scidea ötletverseny, amely minden Saxony-Anhalt-i egyetem és kutatóintézet hallgatói és kutatói előtt nyitva áll. A vállalkozók számára nyújtott gyakorlati támogatás középpontjában a startup- és növekedésfinanszírozással kapcsolatos választási lehetőségek kialakítása áll, főként magán és intézményi kockázati tőke formájában.

Univations GmbH,

Institute for Knowledge and Technology Transfer at Martin-Luther-University Halle-Wittenberg

Weinbergweg 23

06120, Halle/Saale, Germany

A Univations szerepe a projektben

a Univations GmbH lesz a projekt vezetője, amely szerepre megfelelő mértékben felkészült, tekintve széleskörű tapasztalatait a vállalkozásoktatásban és projektmenedzsmentben nyújtott szolgáltatásaiban regionális, nemzeti és uniós szinten.

Projektmenedzsment csoport

Daniel Worch, a Univations GmbH ügyvezető igazgatója

Tel: +49 (0) 345.13 14 27 04

Fax: +49 (0) 345.13 14 27 01

Florian Bratzke, projektmenedzser

Tel: +49 (0) 345.13 14 27 04

Fax: +49 (0) 345.13 14 27 01