Az MCI Management Center Innsbruck egy 1995/1996-ban alapított, az Innsbrucki Egyetem és más állami stakeholderek tulajdonában lévő felsőoktatási intézmény. Az MCI hidat képez az egyetem és az üzleti szféra között egy nemzetközi Vállalakozói Iskola© egyedi koncepciója révén, melyet számos intézmény ismert el és minősített kiemelkedő minőségéért. Emellett az AACSB International teljes körűen akkreditált tagja.

Az MCI Management Center Innsbruck jelenleg 29 programot kínál alap-, mester- és posztgraduális képzési szinten, többek között vezetőképzési programokat menedzsment és társadalomtudományok, illetve technológia és élettudományok területén. Több, mint 3200 hallgatóval, csaknem 1000 oktatóval, 240 partner egyetemmel és több, mint 8000 diplomással, az MCI rendszeresen kimagasló eredményeket ér el nemzeti és nemzetközi felméréseken és ranglistákon. Az MCI nemzetközileg elismert partner a kutatás, oktatás és menedzsment képzés terén. Pártfogók, szponzorok és partnerek széles körű hálózatának tagjaként, az MCI a tudományos és nemzetközi találkozók fontos központja.

A Vállalkozói Iskola® koncepcióját követve, az MCI minden szempontból elkötelezett a vállalkozói gondolkodásmód és cselekvés ösztönzésében nem csak a hallgatók és kutatók, hanem saját vezetői és ügyintézői körében is. Vállalkozói Iskolaként® az MCI támogatja az oktatókat, a hallgatókat és a diplomásokat vállalkozói tevékenységük során. Az MCI kutatási, innovációs és vállalkozói szolgáltatásai segítséget nyújtanak a hallgatók és az MCI oktatók kutatási eredményeinek és üzleti ötleteinek létrehozásában, védelmében és kereskedelmi hasznosításában. A szolgáltatások között szerepel a startup elindításához, a vállalkozáshoz és a kutatási eredmények piacosításához szükséges kezdeti információk biztosítása.

MCI Management Center Innsbruck
The Entrepreneurial School®

Universitaetsstrasse 15, 6020 Innsbruck, Austria

Az MCI szerepe a projektben

Az MCI küldetésével összhangban, az EEE projekt célja az egyetem, az üzleti szféra, a kormány, a magán és az állami szféra közötti kapcsolatok kiépítése és megerősítése. Az EEE projekt keretében az MCI a vállalkozásoktatás és vállalkozói képzés tapasztalt szolgáltatójaként van jelen, támogatva az innovatív gondolkodókat és startup vállalkozásokat, melyek a vállalkozói készségek elsajátítására törekednek. Az EEE projekt során az MCI – együtt az EEE projekt partnerekkel – kifejleszti a vállalkozásoktatási eszköztárat. A vállalkozásoktatási program célja innovatív oktatási módszertanok kidolgozása, tesztelése és összehasonlítása annak érdekében, hogy a diplomások és az egyetemi oktatók ismeretei bővüljenek és készségeik fejlődjenek. A képzési anyagok mindenki által hozzáférhető kurzusanyagként is közzé lesznek téve, így külső oktatók is alkalmazhatják a tananyagot saját óráikon.

Project Management Team

Prof. Bernd Ebersberger, a Kutatás, innováció & vállalkozástudományi részleg vezetője

Tel: +43 512 2070-1810

Desiree Wieser, Kutatás, innováció & vállalkozástudományi asszisztens

Tel: +43 512 2070-1801

Christine Pirhofer, Kutatás, innováció & vállalkozástudományi asszisztens

Tel: +43 512 2070-1821

Mario Gantioler, Költségszámítás & tervezés

Tel: +43 512 2070-1226